Veel plassen

Waarom veel Plassen?

Inleiding

Een veel voorkomend plasprobleem, is het probleem van 'veel plassen'. Abnormale hoeveelheden urine die u uitplast kunnen verschillende oorzaken hebben. In dit artikel zullen wij voor u deze oorzaken op een rijtje zetten en adviseren wij u hoe u deze problemen het beste op kunt lossen.

 

De normale hoeveelheid urine per dag bedraagt 2 liter urine. Een klein verschil hierin is geen reden tot paniek. Wanneer u echter enkele liters meer of minder plast, spreekt u van een abnormale situatie. Er zijn veel oorzaken van veel plassen.

Wat zijn de oorzaken van veel plassen?

  • Te veel drinken
  • Alcoholgebruik
  • Teveel cafeïne ( koffie of Energy drink)
  • Suikerziekte
  • Afwezigheid van het hormoon ADH; uw nier houdt geen water meer vast.
  • Gebrek aan vitamines en weerstand

Cranberry Forte voorkomt uw blaasontsteking. Klik hier

Wat zijn de oorzaken dat u zo weinig plast?

  • Uitdroging
  • Shock
  • Uitval van de nieren

Hoe kunt u uw probleem het best verhelpen?

Wanneer u zich ernstig zorgen maakt over uw plasprobleem dan kunt u het best een afspraak met de huisarts maken. Meestal is het een onschuldig probleem toch kunt u zelf het beste uw eigen situatie inschatten. Veel plassen is echter in de meeste gevallen een onschuldig probleem.

Te veel drinken

De aanbevolen hoeveelheid is 2 liter water per dag. Natuurlijk kunt u hiernaast andere dranken nuttigen, maar wanneer u enorme hoeveelheden tot u neemt dan is het een logisch gevolg dat u meer zult urineren. Veel plassen in niet erg raar wanneer u bijvoorbeeld 4 liter water per dag drinkt.

Alcoholgebruik

Het gebruik van alcohol heeft ook een groot gevolg op de hoeveelheid urine die u produceert. Doordat uw lichaam de gifstoffen van alcohol uit uw lichaam wilt hebben, produceert uw lichaam meer urine om de gifstoffen uit uw lichaam te krijgen. Veel plassen is dan een gevolg van uw alcohol consumptie.

Te veel cafeïne  

Probeer het gebruik van cafeïne houdende dranken te beperken tot enkele kopjes koffie of blikjes Energy drink per dag. Het gebruik van Energy drink raden wij sowieso heel erg af. Energy drink bevat een belachelijke hoeveelheid suiker en stoffen die niet bevorderlijk zijn voor de gezondheid. Veel plassen kan dus ook een gevolg zijn van een kleine overdosis cafeïne.

Gebrek aan vitamines en weerstand

Uw lichaam is een tempel! Verzorg uw lichaam goed. Door het op peil houden stoffen die uw lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren zult u zich frisser, fitter en energieker voelen. Dit is vaak de basis van een goede gezondheid.

Conclusie

Wij, van Veelplassen.nl, hopen dat wij u voldoende geïnformeerd hebben en dat uw klachten hiermee verholpen kunnen worden. Bij twijfel raden wij u aan contact op te nemen met uw huisarts.

You can leave a response, or trackback from your own site.